Tramonta_Training_Blog_Vakantie

Vakantietijd: tijd voor terug- en vooruitblikken

Morgen… Nog 1 dagje vroeg uit bed en in de auto springen, vroeg op en naar Rotterdam voor een leuke training aan gemotiveerde mannen van schone stad: een project waar deze mannen een tweejarige opleiding krijgen om weer aan het werk te gaan. De laatste werkdag voor de zomervakantie, maar mijn werk voelt nooit als werk en vakantie heb ik eigenlijk nooit echt. Want afschakelen doe ik in mijn hoofd nooit. De zomerperiode gebruik ik om terug te blikken en vooruit te kijken. Door de rust in mijn hoofd gaat mijn creativiteit stromen en de zomer eindigt steevast met een doos aan nieuwe ideetjes en werkvormen. Heerlijk als ik daar zo de ruimte voor voel.

Terugkijken naar een druk en succesvol eerste deel van het jaar. Wauw wat heb ik veel mooie dingen mogen doen met en voor mijn klanten. En niet te vergeten met mijn samenwerkingspartners Monique van Moed management en Martijn van Orie advies.

Wat stond er allemaal op mijn agenda?

Heel veel Ik-momenten met Monique van Moed management samen. Onze coachingstool hebben we dit jaar succesvol ingezet bij VGZ Heerlen, Arnhem en Eindhoven, bij Vekoma, bij Boston Scientific, gemeente Landgraaf en bij Sevagram. Wat een mooie stappen hebben onze coachees gezet! Soms met tranen vaak met een lach en allemaal geraakt en in beweging. Teamtrainingen voor UWV werkbedrijf en vol trots gevraagd om de vaste begeleider van de heidagen te zijn van een van de managementteams voor het hele jaar met als thema verbinding. Een heel mooi project afgerond met Sight Landscaping, een groenaannemer die me vroegen iets tastbaars te ontwikkelen zodat zij de nieuwe kernwaarden en het bijbehorende gedrag konden implementeren. Dit resulteerde in een kaartspel met opdrachten en heel veel mooie eigen initiatieven van de medewerkers. De betrokkenheid werd duidelijk verhoogd.

Leiderschapstrainingen en communicatietrainingen voor gemeente Assen, Quercus en Scone Stad Rotterdam, gemeente Landgraaf en voor Vindingrijk, de kringloopwinkel van Weener XL. Een waardenspel gemaakt voor zorghoeve De Port, samen met Moed management. Met deze kleinschalige zorgboerderij hebben we in nauwe samenwerking met het gehele personeel het gedrag behorende bij de kernwaarde vastgesteld. Deze gedragingen hebben we verwerkt in een spel dat tijdens het teamoverleg en zelfs individueel gespeeld wordt. Het leidt tot implementatie van het gedrag, vergroot het zelfbewustzijn en verbeterd de samenwerking.

Waardenspelsessies voor Vekoma, waar ik samen met Moed management een grote mat voor heb gemaakt met alle kernwaarden en het bijbehorende gedrag. Hierbij horen opdrachten om inzicht te vergaren, zelfbewustzijn te vergroten en gedrag te ervaren. Binnen Vekoma al bekend als de matsessie: kort, krachtig en dynamisch. Persoonlijk leiderschapstrainingen voor Dynalogic en Plalloy ook in samenwerking met Moed management en bij Pearle en Eyewish opticiens voor Moovs. Teamontwikkeling met Orie voor de gemeente Epe, een pittige training omdat hier veel pijnpunten naar boven kwamen, en een teamtraining voor de gemeente Heusden. En natuurlijk samen met Pippi bouwen aan deze mooie website.

En vast nog een heleboel dingen die ik ben vergeten hier te noemen. Het was ook een periode van een nog intensievere samenwerking met Monique van Moed management die naast mijn partner in zakencrime, ook een bijzondere vriendin is geworden. Vol vertrouwen zetten wij deze samenwerking voort resulterend in hele mooie projecten in het najaar!

Ook de samenwerking met Martijn van Orie advies blijft er een uit duizenden. Wij weten elkaar te vinden op inhoud en expertise en zijn een waardevolle aanvulling op elkaar. Het was een volle agenda maar de rode draad was absoluut beweging en mensen zelf aan zet zetten. Dan ben ik op mijn best en in mijn element. Teruglezend besef ik dat ik reden heb om even moe te zijn. Ik ga er dan ook aan toegeven, even het hoofd een paar weken leegmaken. Voor het eerst zonder vastomlijnde vakantieplannen. Gaan waar mijn gevoel me brengt. Om weer vol idee├źn terug te komen!

Het mooiste compliment dit jaar was ‘Kiki jij BENT je vak!’.